Wednesday, March 12, 2008

ΔΕΗ Νο 2 : Η επιστροφή.....


Μετά τη νέα διακοπή σήμερα το βράδυ, επιστρέφω εκ νέου στο θέμα των ημερών το οποίο είναι τα καπρίτσια κάποιων κυρίων που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο.

Στην ενημέρωση γράφει "Κερατσίνι : 20:00-21:00" (ναι, εδώ και λίγες μέρες ενημερώνουν σε μορφή pdf αρχείου. Ο Θεός βέβαια να την κάνει ενημέρωση μια και υπάρχει η σημείωση με αστερίσκο "ενδεικτικό" ενώ παράλληλα αρκετές φορές άλλα λένε και άλλα γίνονται). 20:05 περίπου, ακριβώς 1-2 λεπτά πριν μπω στο σπίτι, πέφτει το ρεύμα. Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις, με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς λίγο πριν φτάσω στο σπίτι μου για την επερχόμενη διακοπή.

Ανέβα 5 ορόφους πάλι με πρόβλημα στο γόνατο. Ειλικρινά, το μικροπροβληματάκι που έχω εδώ και μια βδομάδα, έχει επιδεινωθεί μόνον λόγω της ΔΕΗ! Αδιανόητο! Τέλος πάντων, βάζουμε πάλι κεριά και άλλες πατέντες και προχωράμε με χαρά μετρώντας ανάποδα για το τέλος της συσκότισης λες και είμαστε σε πόλεμο ή δικτατορία. Πάει λοιπόν 21:05 και αναμένουμε την επάνοδον του ρεύματος. Μπα...........μηδέν εις το πηλίκον. Πάει 21:10, :20, :30, τίποτα. Τελικώς, εδέησαν να μας επιτρέψουν να δούμε το φως μας γύρω στις 21:50, δύο δηλαδή περίπου ώρες αφότου μας το έκοψαν.

ΔΕΗ σου λέει ο άλλος. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Που αν το φιλοσοφήσουμε, τί είδους Δημόσια είναι όταν κάποιοι την κάνουν ότι θέλουν και τί είδους Επιχείρηση, πόσο υγιής δηλαδή, όταν πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι της χώρας διότι για να παράγουν αρκετό ρεύμα έχουν βάλει κάθε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα σε λειτουργία και απομυζούν ενέργεια, νερό, κλπ.

Είναι λέει και το ασφαλιστικό στα αιτήματα των. Εχέσθημεν πατόκορφα αγαπητοί. Τί? Εγωϊστικόν και αντιεργατικόν/αντισυναδελφικόν? Εχέσθημεν Νο2 αγαπητοί και εξηγώ γιατί.
Ποιός καρεκλοκένταυρος του Δημόσιου μπήκε ποτέ στον κόπο να ενδιαφερθεί για τα τεκταινόμενα στον ιδιωτικό τομέα και για το πώς αντιμετωπίζονται οι ασφαλιζόμενοι/εργαζόμενοι του χώρου αυτού? Πότε συνέδραμαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ σε οποιαδήποτε κίνηση δεν αποσκοπούσε στο συμφέρον του κλάδου τους άμεσα (μισθοί, κλπ) ή έμμεση (άντε να γίνει καμμιά απεργία συστράτευση με τον Χ κλάδο να πάμε καμμιά εκδρομή)? Έ? Πότε? Ποτέ που λέει και το γηπεδικό σύνθημα.

Γιατί θα πρέπει εγώ να ασχοληθώ με τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ? Ποιός απ' αυτούς τους κύριους βγήκε να διαρρήξει τα ιμάτια του για την προ καιρού δίκαιη διαμαρτυρία των εμπορουπαλλήλων που τους ζητούσαν να δουλεύουν και τις Κυριακές? Ποιός στήριξε τον πολύπαθο αυτό κλάδο? Κανείς παρά η βροντερή πορδή όλων των υπευθύνων και μη, προφανώς για να φτιάξουμε "ατμόσφαιρα".

Θα μου πεις "ρε, είσαι χαζός? Δε βοηθάς αυτούς, βοηθάς και τον εαυτό σου διότι το ασφαλιστικό είναι θέμα όλων!" Μπα? Ποιών όλων? Αφού η κυβέρνηση εξαιρεί τον ένα κλάδο μετά τον άλλο, πού έγκειται το "όλων"? Ας μην κοροϊδευόμαστε, ακόμη και οι σκληρές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν βάσει συντεχνιακών διαβουλεύσεων και ψηφοθηρικού παρασκηνίου πασπαλισμένου με πολιτικό κόστος. Κάποιους δεν θα τους πειράξουν, κάποιους θα τους "χαιδέψουν" (βλέπε ΔΕΚΟ και Δημόσιο γενικότερα) και κάποιους θα τους ξεσκίσουν. Το ποιοί ανήκουν στην τελευταία κατηγορία είναι γνωστό εδώ και χρόνια, οι σύγχρονοι σκλάβοι, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι να στρίψουν λίγο το κεφάλι δεξιά ή αριστερά ενώ είναι σκυμμένοι και τους τον.......εισάγουν. Άρα φίλοι μου γιατί θα πρέπει εγώ να σκιστώ για τον κάθε Τσε Γκεβάρα του κώλου που κάνει ντου και πιάνει υποσταθμούς της ΔΕΗ ενόσω εγώ πληρώνω κανονικά και με το νόμο? Δηλαδή, ΚΑΙ να πληρώνω τις ψευτομαγκιές του ΚΑΙ να μη με υποστηρίζει αυτός αλλά ΚΑΙ να είμαι εγώ το τελικό θύμα που θα απομυζήσουν όλοι στο θέμα του ασφαλιστικού? Έ όχι ρε μάγκες, σόρυ αλλά προτιμώ να με χαρακτηρίσουν μικρόψυχο , προτιμώ να σας πάρω μαζί μου στην ανέχεια.

Ελπίζω να σας σκίσουν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι Εισαγγελείς και οι Δικαστικοί βρωμόσκυλα που μόνο τον εαυτούλη σας σκέφτεστε. Είχε χτες εκείνο το λεβέντη τον εκπρόσωπο που τον έβγαλαν σε παράθυρο απέναντι σε εκπροσώπους επιχειρήσεων που πλήττονται απ' τις διακοπές και ενοχλήθηκε ο κύριος επειδή θα κάνουν αγωγές οι άνθρωποι. Ήθελε στήριξη το πουλάκι μου στο δίκαιο αγώνα του αλλά δεν μας είπε το εξής απλό : Με ξένο πισινό πας να συνουσιασθείς κύριε τάδε μου? Με τον πισινό του άλλου που καταστρέφεται θες να το παίξεις μάγκας και αγωνιστής κύριε εργατοπατέρα? Τύφλα νά'χουν οι Ζαπατίστας να 'ούμε.....

No comments: