Saturday, April 12, 2008

Επιχείρηση Καιάδας

Παραθέτω την ανακοίνωση του συλλόγου "Πεζή" ο οποίος δραστηριοποιείται έχοντας σα στόχο την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και των καροτσιών στους δρόμους της Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν ήλθε υπ' όψιν μου νωρίτερα ώστε να συμμετέχω....

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙΑΔΑΣ...
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΖΩΝ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ!
..
Πορεία πεζών με καροτσάκια για να πάρουμε την πόλη μας πίσω! Να σταματήσουμε επιτέλους την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας.
Ελάτε με καροτσάκια παιδιών
Ελάτε με καροτσάκια αναπηρικά
Ελάτε με καροτσάκια για ψώνια
Ελάτε χωρίς καροτσάκια
Ελάτε πεζοί
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 12.00. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50
Η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Πνευματικό Κέντρο – Ασκληπιού – Σόλωνος - Χαριλάου Τρικούπη – Διδότου (πεζόδρομος) – Πλατεία Εξαρχείων. Στην πλατεία Εξαρχείων θα γίνει μικρή γιορτή σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πολιτών Εξαρχείων. Έχουμε το δικαίωμα να περπατάμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ."

Αντίσταση κατά της αυθαιρεσίας υπάρχει. Δε συμφωνώ με τον σύλλογο ότι η απαξίωση των πεζών οφείλεται σε οργανωμένο σχεδίο κάποιων ώστε να πωλούνται αυτοκίνητα αλλά θα το έθετα περισσότερο απ' την οπτική γωνία μιας φράσης που είναι στη σελίδα μου : "Έγινε η καφρίλα συνήθεια μας".

Όπως ο βάτραχος, ο οποίος αν τον βάλεις απ' το κρύο νερό στο καυτό νερό θα αναπηδήσει αλλά αν τον βάλεις σε χλιαρό και το ζεσταίνεις θα κάτσει εκεί μέχρι να βράσει, έτσι και 'μεις έχουμε αρχίσει να βράζουμε και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη σαν κοινωνία. Μόνο μερικοί λίγοι γραφικοί επιμένουμε να αρθρώνουμε έναν αιρετικό λόγο και να γινόμαστε συχνά αντικείμενα λοιδορίας.....


No comments: