Tuesday, August 12, 2008

Περιαστική υλοτομεία, περιαστική αλητεία (update)

Επανέρχομαι στο θέμα 50 μέρες μετά για να δούμε τί έγινε τελικά για τα ταλαίπωρα δεντράκια που έκοψαν κάποιοι κάφροι.

Για να δούμε.......για να δούμε......α...τίποτα. Απολύτως τίποτα. 50 ολόκληρες μέρες και κανείς από τις δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες απευθύνθηκα δεν μπήκε στον κόπο να "γεμίσει" το κενό που δημιουργήθηκε. Το κακό είναι ότι τα ταλαίπωρα δεντράκια πέταξαν κάποια φύλλα και το παλεύουν. Λέω "κακό" διότι πάω στοίχημα ότι βάσει αυτού του γεγονότος θα βγουν και θα πουν "ορίστε, ζωντανά είναι τα δέντρα". Έτσι, θα δικαιωθεί η πράξη του αλήτη που τα έκοψε μια και τη δουλειά του θα την έχει κάνει. "Και το πρόστιμο, η δίκη? Αυτά δε μετράνε ρε αντικάφρε?" θα πει κάποιος. Βεβαίως. Όλα αυτά όμως είναι μελλοντικά θέματα κι αν κρίνω απ' την ταχύτητα που διακρίνει την δικαιοσύνη στη χώρα μας......φέξε μου και γλύστρισα. Άσε δε που ένα γνωστό να έχει ο αλήτης,.....ξαναφέξε μου και ξαναγλύστρισα.

Τί να πεις. Από μια άλλη άποψη, είναι σωστό να ξεριζωθεί ένα δέντρο το οποίο είναι ακόμη ζωντανό? Όχι βέβαια. Ας το πάρουν και ας το βάλουν σε άλλο σημείο της πόλης όπου δεν υπάρχει δεντροφύτευση. Το ζητούμενο είναι (όπως είχα πει και στην αρχική μου αναφορά) να αποκατασταθεί η ζημιά και η εικόνα του πεζοδρομίου να γίνει όπως πριν.

Α, ξέχασα : Δίπλα στα δύο κομμένα, βάλανε δυό γλάστρες με κάποια κωνοφόρα τα οποία φτάνουν περίπου στο ύψος των κομμένων. Προφανώς κάποιος δικηγόρος σφύριξε στα παληκάρια που προέβησαν στη...."μαγκιά", ότι έτσι θα δείξουν καλή διαγωγή.

No comments: